זמני תפילה – לסמוך בשעת הדחק על זמן הגר"א

שאלה:

שלום רב, אני טס מחו"ל לארץ בבוקר בערב שבת, הטיסה מתחילה לפני הנץ וטיסה נוחתת אחרי זמן "מגן אברהם". אני נוהג להתפלל כמגן אברהם. א. האם אפשר חד פעמית להתפלל כהגר"א למרות שמנהגי מג"א? ב. אם לא, אפשר להתפלל בלי תפילין וטלית שחרית, ואז שאני מגיע הביתה להניח תפילין וטלית בלי תפילה כי זה ערב שבת? יש שיטות נוספות? מה עדיף לעשות?

תשובה:

לענין תפילת שמונה עשרה יש להקל להתפלל כהגר"א, בקריאת שמע שהיא דאורייתא יש כמובן להחמיר, אבל זה אתה יכול לעשות במטוס לפני התפילה ואחר כך עם התפילין להתפלל שוב כסדר עם ק"ש…

נסיעה טובה.