שימוש בסימניות דבקיות בשבת

שאלה:

א. כיון שמאכלים שיש בה איסור חדש קיימים בחו"ל, מדוע לא מופיע בהכשרים שבארץ 'נקי מאיסור טבל וכו' וחדש' שהרי הרבה תבואה וחמרים אחרים מיובאים מחו"ל. ב. ישנן מדבקות חד פעמיות שאינם משאירים רושם אחרי הורדתם מהנייר עליהם הודבקו (נקראים בחניות 'סימניות'. האם מותר להשתמש בהם בשבת כדי לזכור דבר מסויים מן הספר (ולצורך מוצ"ש), או שמא יש בזה איסור הדבקה, ואולי גם איסור הכנה?

תשובה:

שלום רב
א. אינני יודע להשיב, שאלה זו יש להפנות לגורמי הכשרות, ומכל מקום אני משוכנע שכשרויות מהודרות מקפידות על כך, ומה בעצם משנה הפירוט על האריזה, גם לא כתוב שם שזה ללא חשש בשר בחלב…

ב. כיון שהסימניות האלו מיועדות להדבקה והסרה כל הזמן אין בכך איסור קורע ומותר להסיר אותן בשבת, אלא אם כן הן מיועדות להשאר שם זמן ארוך. מטעם זה נראה שגם אין בכך איסור מחיקה כאשר הן על אותיות, כיון שהן לא נעשות חלק מהנייר שתחתיהן היות והן מיועדות להשתמש בהן באופן זה.
מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כח סעיף ח.