לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קריאת התורה בני חו"ל בארץ ישראל אחרי פסח

שאלה:

שלום וברכה קהל צרפתי שישהו בארץ לקראת שמחה משפחתית ובשבת חתן חצי מהמשתתפים יהיו בני חוץ לארץ וחציים ישראלים השאלה היא בנידון לקריאת הפרשה לבני ארץ ישראל הפרשה היא במדבר ולבני חוץ לארץ יהיה בחוקותי אני מבין שקודם כל יש לקראת פרשת במדבר כבני ארץ ישראל אבל מתי קוראים פרשת בחוקותי האם אחרי קריאת במדבר או שצריך לקראותה בזמן אחר? וכן האם בני חוץ לארץ יכולים לעלות לתורה בקריאת פרשת במדבר? וכן האם אפשר להעלות שבעה בקריאת בחקותי? בברכה א.א.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין טעם להעלות שבעה קרואים בבמדבר ועוד שבעה בבחוקותי… הכי טוב שיעשו שני מנינים, אחד לבני חו"ל ואחד לבני ארץ ישראל, ויחזרו להתאחד יחד למפטיר עם החתן בשמחה רבה.

אם מאיזו שהיא סיבה זה לא הולך, הייתי מציע שהכהן יהיה בן חו"ל [אם יש…] והוא יעלה ראשון ויקראו איתו את כל בחוקותי וקריאת הכהן של במדבר, ואחר כך ימשיכו כרגיל.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.