קביעת רגע המוות

שאלה:

בס"ד שלום לכב' הרבנים ראובן מחובר לחמצן 24 שעות עקב מחלת ריאות קשה ולדברי הרופאים חייב בדחיפות לבצע השתלת ריאות כי לא יוכל להמשיך לחיות כך הרבה זמן לשאלתו האם הריאות יהיו של אדם שנפטר לגמרי ענו לו שברגע שיש אדם שיש לו מוות מוחי ואין סיכוי לשיטתם שיחיה ובהסכמת המשפחה או שתחם על כרטיס אדי מוציאים לו את הריאות ויעבירו לגוף שלו (כמובן אם יש התאמה) השאלה האם הדבר מותר על פי ההלכה ,מה הדיעות?מקורות? האם לרב עובדיה יוסף זצ"ל יש תשובה בנידון? ובנוסף על צד שזה יתבצע האם צריך לבקש מהרופאים את הריאות שלו כדי לקוברן? השאלה היא מעשית תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

על עצם השאלה קטונתי מלענות, זה יש לשאול לגדולי הדור, אני מניח מסברא שכיון שאת הריאות מוציאים לו בין כך, יש תור ארוך של אנשים שממתינים וכל השאלה זה רק מי יקבל אותן לאחר הוצאתן, אין איסור, אבל שוב, זו לא שאלה בשביל אנשים כמונו. על עצם הנדון מה היא קביעת רגע המוות וכו', ראה כאן בהרחבה.

רפואה שלמה ובשורות טובות.