לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נתבע שרוצה להשיב תביעה נגדית שלא מעניין התביעה

שאלה:

שכן תבע אותי לדין תורה על עניני בניה שבניתי יש לי עניין אחר שברצוני לתבוע אותו האם אני יכול לבקש מבי"ד שידונו על הכל יחד או שאני צריך להגיש תביעה נפרדת

תשובה:

שלום וברכה,

כתוב בגמרא 'נזקקין לתובע תחילה' כאשר יש תביעה לתובע, הנתבע רוצה להשיב תביעה נגדית שלא קשורה לתביעת התובע, קודם דנים בתביעת התובע, ואח"כ דנים בתביעה של הנתבע. יש מקרים מסוימים ששומעים לנתבע, ודנים את שניהם ביחד. אבל בדרך כלל לא מחברים את שתי הדיונים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שולחן ערוך חו"מ סימן כד. וראה שם את האופנים שיוצאים מן הכלל.