חלום על אבא שנפטר

שאלה:

אבא שלי נפטר לפני 3 שנים, חלמתי שהגעתי לחנות שהיתה ברשותו לפני הרבה שנים, נכנסתי למחסן וראיתי את אבא שוכב על אלונקה, לא מת ולא חי, כאילו ישן ואני שאלתי את האנשים שהיו שם איך אבא שלי שם ,קברנו אותו לפני 3 שנים ואיך הוא ניראה כאילו ישן?, הם אמרו לי שאבא שלי לא הסכים להיקבר עד שאני יגיע לשם. התעוררתי עם המון שאלות.

תשובה:

כל החלומות מהסוג הזה בעצם מלמדים אותנו דבר חשוב מאוד! חכמים אמרו בגמרא "ברא כרעא דאבוה" כלומר הילדים הם כמו הרגלים של ההורים שנפטרו, והם אלו שמעלים את נשמתם ומוליכים אותם בעולם העליון ממדרגה למדרגה, על ידי המצוות והמעשים הטובים שעושים כאן בעולם הזה לעילוי נשמתם ובכלל. לכן ההורים אכן זקוקים לנו! כל חיזוק שאנחנו עושים במצוות, בזיכוי הרבים, בתפילה, בצדקה, הכל מועיל להם מאוד מאוד.

בהצלחה