חלה לשם עבודה זרה דומה מאוד לחלות השבת שלנו

שאלה:

שלום , יש עבודה זרה קיימת היום של עשיית חלה בצורת צמה ממש כמו שנוהגים הרבה מישראל , העבודה הזאת היא בעצם לקשור את הלחם ולהגיש לפני הפסל… והשאלה, אם זאת דרכה של עבודה זרה שנעשית היום ממש בעיקר בגרמניה, האם מותר לנו לעשות חלות אלו בצורת צמה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאנחנו עושים כך דורות רבים לשם נוי וכבוד בלי קשר לעבודה זרה שלהם שכלל לא מוכרת לנו, אין מקום להחשיב זאת כחוקות הגויים, כיון שאנחנו לא עושים כדי להדמות להם וכלל לא מודעים למה הם עושים ומה כוונתם.