העתקת מוצר- זכויות יוצרים – בנעליים

שאלה:

שלום וברכה אני עוסק ביצור נעליים בסין רציתי לדעת האם מותר מבחינה הלכתית לקנות נעליים מחברה בכסף מלא ולשלוח למפעלים שלנו בכדי שיעתיקו בשינויים קלים ע"פ החוק אני חושב שזה מותר בעצם בשוק הנעליים כולם מעתיקים מכולם ופחות או יותר לכולם יש את אותם רעיונות עיצוב ברגע שמישהו מוציא רעיון חדש יראו את זה בשאר החברות תוך זמן קצר בשינויים קלים תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

זכויות יוצרים בביגוד חל רק במקרה שיש עיצוב ייחודי שאין לשום אחד, וניכרת העתקה. אבל העתקת בגד סטנדרטי, לא חל עליו זכויות יוצרים – ומותר להעתיק לפי החוק. ולכן גם לפי הלכה מותר להעתיק.

בהצלחה.

מקורות:

כך נמסר לי ממשרד עו"ד של זכויות יוצרים.