גילוח שפם בספירת העומר

שאלה:

שלום וברכה! שאלתי הנה קשורה בגילוח בימי ספירת העומר. (לפני ל"ג בעומר). האם מותר לגלח בתער את השפם, למרות שהוא אינו מפריע באכילה? כלומר: האם יש היתר לגלח שפם בתער? בברכה, אליאב אילוז

תשובה:

שלום וברכה

למעשה אסור לגלח כל מקום קיבוץ שיער בגוף ולא רק שיער הראש והזקן, כך שודאי אין היתר לגלח סתם כך את השפם, ורק היתר מיוחד הוא כשהשפם מפריע לאכילה, שאז המטרה אינה נוי אלא מניעת צער.

ראה הלכות חג בחג עמ' סח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא פשוט ש- "ודאי אין היתר" לגלח את השפם!!
    ראה רי"ף ורא"ש בפ' אלו מגלחין שלא מחלקים בין מעכב את האכילה בן אם לאו (הראש פוסק כרב ולא כרב אמי דף י"ח) גם הרמב"ם לא מחלק הלכות יו"ט פ"ז הל' כ' ראה הרב המגיד מרכבת המשנה ושאר מפרשים ועוד ספירת העומר קל יותר מחול המועד שזה רק מנהג ולא דיני דגמרא.