איך לחשב שנות ערלה בשתילת עץ עם גוש אדמה גדול

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, עץ פרי שגדל במיכל בנפח של כ50-60 ליטרים. דופן המיכל התפורר והתפרק בחלקו כך שנותר פחות ממחצית הדופן שלם ורוב גוש השורשים היה חשוף ועבר כך חורף, חשוף לגשם ורוב גוש האדמה נשאר שלם. העץ נשתל באדמה עם הגוש בשלמותו. האם יש להתחיל ספירת שנות ערלה מרגע השתילה באדמה, או שניתן להקל? תודה

תשובה:

בדרך כלל מקובל לומר ש50 ליטר זה גוש שהוא יכול להתקייןם בו בקביעות, אבל לא ברור לי כמה נחסר בגלל הגשם שציינת….