נשבעתי לשמור שבת חודש שלם – איך מתירים את השבועה?

שאלה:

שלום הרב, לפני מספר ימים קיבלתי ציון במבחן חשוב בבית הספר, לפני חלוקת המבחן התפללתי לקבל ציון טוב ובתפילתי אמרתי: ״אם אני מקבלת מעל 60 במבחן אני נשבעת שאני אשמור שבת במשך חודש״. חשוב לציין שאני מסורתית מאמינה ולא שומרת שבת בדרך כלל. לאחר חלוקת המבחנים גיליתי כי אכן קיבלתי מעל 60 ואני צריכה לקיים את השבועה שלי. בשבת הראשונה קיימתי את שבועתי כראוי אך בשבת השניה גיליתי כי אני לא יכולה לקיים את השבועה בשבת זו, בנוסף גם בשבועה שלי אמרתי חודש בכלליות ולא חודש מסויים וגם לא נשבעתי באף אחד או בה׳. רציתי לשאול מה אוכל לעשות? כיצד ניתן להפר את השבועה?

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך יוצאת מנקודת הנחה כביכול לשמור שבת זה איזה בונוס כזה… דתיים שומרים שבת, אני לא… וכביכול הבעיה זה רק השבועה… זה כמובן טעות מוחלטת! אחת המצוות החשובות ביהדות היא שמירת השבת! יהודים בכל הדורות מסרו נפש על שמירתה ועל קדושתה, באינקווזיציה בספרד, במחנות ההשמדה בכל הגלויות ובכל הקשיים, יהודים התפטרו מעבודתם ונשארו בלי פת לחם כדי להמנע מחילול שבת, ואת חלק מהעם הנפלא הזה! אלו הסבים והסבתות של כולנו! וכי נעבור בשאט נפש על מה שהיה מבחינתם תכלית החיים ודבר ששווה למסור עליו את נפשם?! חלילה וחס!

בורא העולם אינו מוותר על אף יהודי ויהודיה, כולם אהוביו ילדיו, והוא מצפה מהם לשמור את היום הקדוש לו!

לכן בלי קשר לשבועה חייבים לשמור שבת, נהיה יהודים גאים ולא נוותר על הדבר הנפלא הזה בשום אופן!

אין השבת אני לא יכולה! אנחנו חיים בעולם חופשי שבו כל אדם יכול וצריך לחיות לפי עקרונות היהדות!

שמרי על השבת והשבת תשמור עליך, שיהיו בשורות טובות ותמיד שמחות!