ידית דלת שנפלה בשבת

שאלה:

מסמר המחזיק את ידית הדלת של אחד מחדרי השירותים של ביהכנ"ס השתחרר בשבת, כתוצאה מכך נפלה הידית לריצפה, אחד המתפללים שגג והחזירה למקומה ונעץ ביד את המסמר לחזקה, האם מותר לפתוח ולסגור את הדלת בידית שתוקנה א. מצד מעשה שבת, ב. מצד מוקצה. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אכן ודאי מוקצה ואסור, משום שההחזרה אסורה מהתורה, וכאן חוששים שמא יחזיר [כפי שאכן קרה] כיון שלא השתמש כך רפוי מבעוד יום.

מקורות:

ראה בהרחבה כל הפרטים בזה בארחות שבת פרק ח הערה עא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. איסור המוקצה שהתייחסתי אליו אינו בגלל מעשה שבת שלזה כלל לא התייחסתי, אלא חכמים גזרו מוקצה על ידית שנפלה שמא יבוא לתקנה, גם השואל התייחס לכך בשאלתו [מלבד ענין המעשה שבת].