הגעה לשדה התעופה לפני סיום צום תשעה באב שנדחה

שאלה:

שלום רב-אני ועוד כמה חברים טסים לחול לטייל והטיסה שהכי טובה לנו זה כמה שעות לאחר צאת הצום מה שאומר שאנחנו צריכים להיות בשדה התעופה שעה לפני סוף הצום חברי לצערי יזמינו את הטיסה בכל מקרה. אני מתלבט אם להגיד להם שאני לא יוכל לבוא איתם (זה מאד יצער בעיקר אותי וגם אותם) או שזה מותר ואני אוכל להצתרף אליהם.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהטיסה עצמה תהיה אחרי תשעה באב, וההגעה לשדה התעופה תהיה כבר אחרי חצות היום שבעיסוק שאינו משמעותי אין איסור של היסח הדעת מאבלות, יש להקל, בשעת הדחק כזו שהדבר יגרום לך צער ופרידה מהחברים.

הצטרף לדיון

תגובה 1