שכן שרוצה לעשות רשת ברזל באמצע חצר המשותפת

שאלה:

שלום וברכה, לבניין המשותף שלנו ישנו חצר משותפת המשמשת לחניה ולמשחקי הילדים, החצר בגודל 5*15. ישנו שכן בבניין שבנה לו מתחת לחצר המשותפת חדר (ללא אישור הדיירים), כעת על מנת שיהיה לו אוורור בחדרון שתחת החצר, הוא רוצה לעשות במרכז החצר – לרוחב החצר כ-3 מטר אורך של רשת מחוספסת על מנת שיכנס לו אור ואויר. הבעיה היא כי רשת כזו תחצה את החצר לשתיים, ולא תאפשר מהלך תקין של משחקי הילדים כגון נסיעה באופניים, עגלות, קורקינט וכו' כאשר ילדים עלולים להיתקע וליפול על אותה הרשת בהיות שהיא אינה חלקה לנסיעה, כ"כ גם ואולי אפילו ריצה פשוטה של ילדים על גבי אותו הקטע – גם עלולה להיות מסוכנת, למרות שנשאר כ -2 מטר בהם לא תהיה רשת, אבל עדיין זה מגביל מאוד ומפריע מאוד. השאלה היא האם ניתן למנוע ממנו לעשות זאת, או שלא ? תודה רבה ויישר חילכם ותזכו להגדיל תורה ולהאדירה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

השכן שחפר בשטח המשותף ודר שם, נחשב כגוזל קרקע, ועובר באיסור כל זמן שדר שם – השטח אינו שלו ואסור לו לספח אותו לעצמו.

ועתה רוצה להוסיף חטא על פשט ולקלקל את השטח שמשתמשים בו השכנים, ולהפריע את השימוש בו, וברור שאין לו זכות לעשות זאת. ויש בכוחכם למנוע אותו.

בהצלחה.