תשלום לועד בניין עבור התקנת דלתות לקומת המחסנים

שאלה:

שלום רב, אבקש לקבל עזרה לבעיה שהתעוררה בבניין שבו אני גרה : הבניין שלי נמצא בעכו ומחולק לשתי כניסות וכל כניסה מתנהלת באופן עצמאי כאילו בניין לבד ….לגבי הוצאות ותחזוקת הבניין ….. לאחרונה הועד החליט לשים דלתות לכניסה של שתי אזורי מחסנים …..המחסן שלי נמצא דווקא בבניין השני ולא היכן שרוצים להתקין את הדלתות שבו אני גרה …… לדעתי אני לא צריכה לשלם כי לא אשתמש והמחסן שלי לא נכלל בשתי המעברים האלה ….אבקש תשובה בבקשה ?

תשובה:

שלום וברכה,

הדייר שאין לו מחסן באותה כניסה, לא יצטרך להשתתף בהתקנת דלתות עבור המחסנים.

בהצלחה.

מקורות:

דייר שאין לו מחסן, אין לחייבו בהתקנת דלתות למחסנים, כיון שאין לו שום הנאה, ואין לו חלק במחסנים. מעבר לכך בשאלה הנ"ל שלדייר האחד יש מחסן בכניסה השנייה, יש לראותו כשותף בכניסה השנייה – לגבי המחסן. ואין סברה, שנחייב אותו בכניסה הזו שאין לו מחסן, וכאשר הכניסה השנייה ירצו גם הם להתקין דלתות יצטרך לשלם פעם נוספת.