לימוד נגינה בעומר

שאלה:

האם מורה לנגינה יכולה להתחיל סדרת שיעורי נגינה [לימודים לצורך פרנסה] בעומר כי אם היא תתחיל רק אחרי שבועות היא לא תגמור את סדרת השיעורים עד החופש ובחופש כבר לא יבואו לה ויש בזה הפסד לה ואולי גם להם

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר לצורך פרנסה, וכפי שאני מבין מדובר בשיעורים ראשונים ממש, עד ל"ג בעומר אי אפשר להספיק הרבה [לספרדים אחרי ל"ג בעומר מותר מוזיקה], זה בסך הכל שבוע וחצי, אין בזה איסור. מוזיקה אין כאן אלא רק הכרה של הגיטרה ושמיעת צלילים חסרי פשר, מתוך קושי גדול בלי הנאה, וכאמור יש בזה צורך פרנסה.