לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לא זוכר אם ספרתי אתמול ספירת העומר?

שאלה:

בס"ד
שלום רב

במוצא"ש בזמן ספירת העומר ע"י רב ביהכנ"ס הייתי בתפילת שמונה עשרה,לא שמעתי את הרב.
למחרת בבוקר לא זוכר שהזכירו בשחרית את ימי העומר ,רק בתפילת ערבית ,לא זכרתי באם בירכתי ביום הקודם או לא.
האם להמשיך בלא ברכה?

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול להמשיך לספור עם ברכה. ראה שו"ע סי' תפח סעי' ח': "אם שכח לברך באחד מהימים, בין יום ראשון בין משאר ימים, סופר בשאר ימים בלא ברכה; אבל אם הוא מסופק אם דילג יום אחד ולא ספר, יספור בשאר ימים בברכה". והסיבה לכך הוא משום שכאשר שכח באחד הימים יש ספק האם לספור בשאר הימים עם ברכה אם כל הימים הם מצווה אחת (ולכן אם שכח, אינו יכול לברך) או שכל יום הוא מווה בפני עצמו (ואז יכול לברך). לכן מספק לא מברכים. אבל כאשר יש ספק נוסף שמא בכלל בירך אתמול. יכול להמשיך לספור בברכה.