קניית מאפים בבית פרטי ללא תעודת כשרות

שאלה:

שלום רב אישה מבשלת (טבחית) יהודית, שומרת תורה ומצוות ורבים מעידים שאישה כשרה היא,ועושה עוגות, חלות וכו׳ בביתה בלי שום הכשר, רק שואלת לפעמים למשגיח אם מרכיבי בישול הם כשרים, האם יכולים ליקנות ממנה מה שהיא אפה או מבשלת בביתה בלי שום תעודת כשרות ? רק היא מעידה ששומרת שבת וכשרות ? האם סומכים על ״עד נאמן באיסור״? נא לתת המקור אם אפשר. תודה מימון.

תשובה:

שלום וברכה

אשה שמוחזקת כיראת שמים ברור שניתן לסמוך עליה שהיא הגונה, רק צריך לדעת שהיא גם בקיאה בדינים, יודעת לנפות קמח, להשגיח על בשר בחלב, כשרות של דברים כשהיא לא מספיקה לשאול, איזו רמת כשרות היא קונה וכו', זה הכל צריך לדעת.