נישואין של אדרוגינוס

שאלה:

אני אנדרויגנוס (לא יודעים האם אני גבר או אישה) אני צריך להתחתן ומה אני אמור לעשות להלכה להתחתן עם גברא או אישה?

תשובה:

שלום רב,

אם היית אדרוגינוס אכן יש בעיה להינשא. ראה אבה"ע סי' מד סעי ה' קידושי אדרוגינוס הוא ספק משום שאנו פוסקים להלכה שאדרוגינוס הוא ספק איש ספק אישה, וראה שם גם בביאור הגר"א. אולם גם מעבר לכך, יש גם איסור בנישואיו, שהרי ביאה שלו עם איש זה ספק משכב זכר – ספק דאורייתא. (אמנם יש מקום לפלפל בנושא אם זה נחשב כמשכבי אישה או לא ואין כאן המקום להאריך).

למעשה, השאלות הללו פחות מצויות. יש אנשים שאינם לגמרי "איש" או לא לגמרי "אישה" וע"י הורמונים נותנים לם נטיה יותר לכאן או לכאן, בהתאם לנסיבות, אבל כל שאלה כזו ודאי מצריכה עיון וחשיבה מה מותר ואם מותר, משום שלפעמים זה גובל באיסור גמור של סירוס.