טבילה בלי בדיקות עד

שאלה:

שלום, אני אמורה ללכת למקווה בערב שבת. מפאת הבושה, האם אני יכולה לטבול ביום חמישי בערב או שישי בבוקר ולהמתין כמובן עם קיום יחסים עד אחרי צאת הכוכבים בערב שבת? אני שואלת כי אני כן רוצה להכנס להריון בע"ה ומפחדת לאבד את יום הביוץ שלי. בעבר, לפני שרצינו להכנס להריון, אם הייתי צריכה לטבול בערב שבת, פשוט דחיתי למוצאי שבת. אציין שאני לא עושה הפסק טהרה, מסיבות אישיות. הדימום נפסק לגמרי ביום חמישי באופן שבו יכלתי לעשות הפסק טהרה ולטבול ביום חמישי שאחרי, אבל בשעות הערב המאוחרות של יום חמישי ראיתי כתם חום קטן. אז יכול להיות שהוא בכלל לא אוסר ואני אפילו יכולה ללכת למקווה ביום חמישי "כרגיל". תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אינני מבין מה הכוונה לא עושה הפסק טהרה מסיבות אישיות… הבדיקה בעד של הפסק טהרה מחוייבת ולא ניתן לוותר עליה, כך הבדיקה ביום הראשון וביום השביעי מחוייבת ואין ויתורים. בהנחה שלא בדקת בהפסק טהרה רק החלטת שנגמר… הבדיקה למחרת בבוקר [אם היתה כזו] היא הנחשבת הפסק טהרה, כלומר הטבילה מעיקר הדין תהיה במקרה כזה בליל שבת, וכלל לא ביום חמישי, כי אז לא עשית בדיקה, רק החלטת שהסתיים המחזור. לכן אין כל אפשרות להקדים את הטבילה חלילה, טבילה לפני הזמן לא תועיל.

בשורות טובות.