השכרת ציוד הגברה ותאורה לשבת

שאלה:

שלום, אני בעל עסק של השכרת ציוד הגברה, תאורה, הקרנה וגנרטורים. רציתי לדעת האם מותר לי להשכיר את הציוד הנ"ל ליהודי מחלל שבת בפהרסיא לצורך השתמשות בשבת, במידה ואפשר, האם זה לכתחילה או שזו קולה. *במידה ואסור – האם זה שאני שואל את השוכר (הלקוח) מתי משתמשים בציוד והוא אומר לי שהשתמשות היא לפני כניסת שבת/ לאחר יציאת השבת מותר לי להשכיר לו לכתחילה? למרות שאולי יש חשש שהוא ישנע אותו בשבת ו/או "יכין" אותו קצת לפני יציאת שבת (אמנם יפעיל לא בשבת) , וכן ההיפך יקפל אותו סמוך לכניסת שבת ויגרר עם הקיפול ציוד לתוך שבת ו/או שיסע עם הציוד ברכב בשבת (אמנם לא יפעיל אותו בשבת). *במידה ובאופן האחרון שציינתי מותר, האם צריך לחשוש שהוא משקר, כי לפעמים אותם שוכרים הם לא בעלי יראה והם לפעמים עונים תשובות של "לא לא לא, אל תדאג לא נפעיל בשבת" "אין בעיה אז לא נפעיל בשבת" ולא תמיד זה נשמע הכי אמין.. פעם שאל אותי לקוח איך אני יודע אם משתמשים בזה בשבת באמת או לא, והתקשתי לענות לו על זה, השבתי לו שאני שואל את הלקוח, ואם הוא אומר שלא יעשה שימוש בשבת זה מספיק… תודה אשמח גם למקורות

תשובה:

שלום וברכה

כאשרש לא ברור שישתמש בשבת, כגון שהוא שוכר יום קודם, או שאומר לך שלא ישתמש בשבת, אין איסור, כאשר הוא שוכר במפורש לצורך שבת, יש שהתירו אבל באופן זה ראוי להחמיר, בפרט כשאין לו אפשרות לשכור מגוי.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה עם כל המקורות.