המתנה בין בשר לחלב – כמה שעות?

שאלה:

שלום אני בעבר הייתי נוהג להמתין 6 שעות בין בשר לחלב, לפני כשנתיים נודע לי שבאירופה נוהגים להמתין 3 שעות, ומאז אני נוהג כך, שאלתי היא האם צריך התרת נדרים על זמן ההמתנה כי לכאורה בעבר נהגתי 3 שעות או שמכיוון וכבר שנתיים אני נוהג להמתין 3 שעות איני צריך התרת נדרים

תשובה:

בודאי שאם היית רוצה לשנות מנהג זה צריך התרת נדרים ולא משנה כמה זמן כבר שינית באיסור, אבל אינני יודע כיצד ניתן להתיר כזה נדר… התרת נדר צריכה פתח, וכאן הרי ידועים דברי הש"ך שכל מי שיש בו ריח תורה ימתין 6 שעות, ולכן מי שזה לא ממש מנהג קבוע אצלו מאבותיו חלילה לשנות ולנהוג בשלוש שעות! מי לא רוצה ריח תורה?! למעשה מחמת דברי הש"ך אלו רוב מנין ובנין של בני התורה יוצאי אשכנז עזבו מנהגם זה היום וכולם נוהגים ב6 שעות, וכך ראוי לעשות. כמובן אדם שיש לו חולי או חולשה מסויימת וחייב להקל, זה כבר נדון אחר. אבל אדם ביא – יזכה לריח תורה!

יום נעים.