תשמיש מצווה / קדושה לשימוש אחר

שאלה:

שלום עליכם ! היה לי שולחן נמוך שלמדתי עליו. קניתי סטנדר שולחני ושרפרף פלסטיק קטן וחיברתי ביניהם כדי שהסטנדר יהיה יותר גבוה, כך שאשים אותו על השולחן הנמוך זה יגיע לגובה שנוח לי לקרוא … כעת יש לי שולחן רגיל שאני לומד עליו ולכן פרקתי את הסטנדר מהשרפרף ואני משתמש בסטנדר ישירות על השולחן . שאלתי האם השרפרף מפלסטיק שנקנה והשתמשתי בו כדי להגביה את הסטנדר אני יכול להשתמש בו בבית בתור שרפרף , לעלות עליו ולשבת וכו’ או שצריך להשתמש רק לצורך מצוות או לגנוז או לזרוק ? תודה ויישר כח !!!

תשובה:

לכאורה, הגם שהדבקת את השרפרף לסטנדר הם לא נעשו דבר אחד, אלא השרפרף משמש את הסטנדר שמשמש את הספר, כלומר במקרה החמור הוא תשמיש דתשמיש של קדושה, ונראה לי יותר שהוא בכלל תשמיש שלישי, משום שכריכות הספרים גם הן לדעת הרבה פוסקים נחשבות רק תשמיש קדושה אף שהן מחוברות לספר. ממילא מותר להשתמש בו לחולין, ומקסימום שיש להחמיר בזה הוא שלא לבזותו, אף שגם זה נראה לי להתיר כיון שאני מניח שלא הוקדש ממש לצורך זה והשימוש היה ארעי עד כמה שתזדקק לכך ולא יותר.

מקורות:

ראה כאן פרטי הדינים בזה.