יום העצמאות בספירת העומר

שאלה:

שלום כבוד הרב, חג העצמאות חל הימי ספירת העומר. האם מותר היה לשמוח ביום זה ולאחל אחד לרעהו חג/יום עצמאות שמח וכן ברשתות החברתיות שזה ברבים?

תשובה:

לאחל איחולים ולשמוח בימי הספירה מותר, אבל המוזיקה אסורה כמובן, הגילוח אסור, כל דיני האבלות קיימים כמו בשאר ימי הספירה. כמו כן יש לשמוח באופן יהודי לגמרי ולא להשתתף במופעים השונים שאינם מתנהלים על פי רוח היהדות, ותמיד לזכור שאנחנו מודים הרבה על ניסי העבר ועל שיבת ישראל לארצו, אבל עדיין מרגישים היטב את החסר וצועקים על העתיד, ומבקשים מבורא העולם להוושע בישועה שלמה במהרה בימינו, בבנין בית המקדש, בהשיבה שופטינו כבראשונה, בריבוי התורה ושמירת המצוות בכל חלקי העם, בשמירת השבת המלאה בכל רחבי הארץ וחיזוק גבולות הצניעות וקדושת הבית היהודי.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1