בשר על מנגל כשהרשת אינה כשרה

שאלה:

שלום וברכה , שאלתי בענייני כשרות ,הוזמנו לארוחת " על האש" אצל קרובים , בדר"כ אנו מנסים בכל דרך להימנע מלהתארח מטעמים של הקפדה בענייני כשרות , במקרה זה כבר לא היתה ברירה .. רשת צליית הבשר היתה חדשה , הבשרים כשרים אך תוך כדי צליית הבשר מישהו הניח פיתות שרכש במאפיה של ערבים על גבי הבשר הצלוי . הפיתות ללא כשרות , הבנתי שיכולים להיות מרכיבים בעייתיים בפיתות כמו אנזימים ומייצבים שונים או חומרי התפחה וכו' . לאחר שהורידו את הבשרים שנגעו בפיתות מהאש התחבטתי בשאלה מה עם שאר הבשרים שיבואו על הרשת אח"כ האם יש טעם לאוסרם ? מן הראוי לציין כי הפנתי את השאלה לת"ח שענה שמאחר ומדובר במרכיב יבש אין לכאורה בעיה וגם אם נפלו פרורים על הרשת הרי הם נשרפים וכלים ולא יתנו טעם בכלי – כך שהבשר שיבוא אח"כ יהיה כשר מבלי בליעה של טעם אסור . אני מבקש לדעת שהבנתי נכון את הדברים ,ושאלה שעולה לי האם זה שהפיתה נגעה בבשר שמפריש נוזלים תוך כדי צליה על הרשת לא משנה לעצם התשובה ? תודה וברכות

תשובה:

לגבי הבשר שיבוא אחר כך יש להקל, אבל הבשר שנגע בפיתות אין לאכול.

שבת שלום ומבורך.