נולד באדר ב' והבר מצווה בשנה פשוטה

שאלה:

בס"ד שלום כבוד הרב, בני הבכור נולד בכט' אדר ב' בשנה זו התשע"ט. בדקתי כי בעוד יג' שנים השנה תהיה שנה פשוטה. לכן, למתי יש לקבוע את הבר מצווה בתשצ"ב? אודה לתשובתך.

תשובה:

בכ"ט באדר הוא יהיה בר מצוה בעז"ה, במקרה הזה אין כל מחלוקת, הדיון הוא במקרה ההפוך, כאשר נולד בשנה פשוטה ונעשה בר מצוה בשנה מעוברת, בזה ההכרעה היא שבר המצוה היא באדר שני אבל יש חולקים.

רוב נחת ושמחה.

מקורות:

שו”ע או”ח סי’ נה ס”י, וכן הכרעת הפוסקים דלא כדעת הר”ש הלוי שהביא הפר”ח שם, וכמו שכתב בשו”ת בית שלמה (אהע”ז סי’ נו).