טעה ואמר יעלה ויבוא בתפילת חול

שאלה:

שלום אדם שבטעות אמר יעלה ויבוא בתפילה (כבר היה ערבית חושב שיש עוד יום לר"ח), האם תפילתו תפילה או שזה הפסק? ואם עליו לחזור על התפילה,וכבר עבר זמן תפילה האם עליו להתפלל תשלומים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אמירת יעלה ויבוא ביום חול, כיון שיש בו שקר, שאומר ראש החודש הזה והוא אינו ראש חודש, נחלקו בכך הדעות, כמובא במשנה ברורה בסי’ קח ס”ק לח, ועוד הביא שחילקו בענין זה בין שוגג למזיד, ולהלכה הכריעו הפוסקים מחמת הספק שלא לחזור ולהתפלל, ראה כף החיים שם ס”ק נח מור וקציעה שם ועוד.