תפילות לא שבות ריקם

שאלה:

בשביל מה להתפלל אם כל מה שאני מבקשת ה' לא נותן לי?????

תשובה:

כדי שימשיך לתת לך מה שהוא כן נותן… לפעמים נראה לנו שמה שאנחנו נושמים הולכים רואים שמחים צוחקים מתפרנסים קורת גג וכו' הכל טבעי ומגיע לנו… הכל מאיתו יתברך, ובנוגע לשאר הדברים שאנחנו רוצים וזקוקים, נאמין שמי שנותן לנו ולכולם את הכל, יתן לנו כל מה שלדעתו טוב לנו בעיתו ובזמנו בזכות האמונה והתפילות.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב דורון דוד גולד כתב קונטרס בנושא התפילה בשם: "ברומו של עולם". הוא מתייחס לנקודה שהעלתה השואלת ומציין שמטרת התפילה אינה לקבל את כל מה שאנו חושבים שהם ההצטרכויות הגשמיות שלנו אלא ליצור תחושת תלות מוחלטת בקב"ה. להבין שאין סיבה ומסובב בטבע אם הקב"ה לא החליט על כך והכל אמור להגיע דרך תפילה.

    בנימה אישית אוכל לייעץ לשואלת לנסות לבקש בתפילתה על עניינים רוחניים המעסיקים אותה ואז היא תראה כמה מהר היא נענית כי יש כלל שכשמתפללים על עניינים רוחניים, הקב"ה עונה. וזה בדוק!!!!

  2. יש כמה וכמה הסברים. אחד מהם הוא שבטוח התפילה פועלת, ועזרה שאולי יהיה יותר קל/ מהר. אנחנו לא יודעים מה היה אמור להיות, התפילה עוזרת תמיד.