גיורת שראתה דם בבעילה ראשונה

שאלה:

האם יש דין דם בתולים גם בגיורת שהתגירה בגיל 20 או שכמו שהיא אסורה לכהן, מחשש שנבעלה , אז לא נאמין לה שהיא בתולה ואז אולי תחשב רמ"ת או שזה דם פצע- אם תראה דם אחר ביאה ראשונה- שאלה שהיא הלכה למעשה

תשובה:

שלום וברכה

דין רואה מחמת תשמיש הוא ווסת ככל הוסתות כך סברו רבים מהאחרונים, ולכן כיון שהמציאות של רואה מחמת תשמיש היא מאוד נדירה ולא חוששים לה אלא בבדיקה מאוד סמוכ לתשמיש וכו' הכל כמבואר בבית יוסף בסי' קפז, ברור שכאשר יש במה לתלות לא נחשוש לרואה מחמת תשמיש שהרי וסתות דרבנן, ולאורך כל הסימן שם רואים שכל תלייה שיש לנו תולים בזה, כמובן לפי כל הגדרים המבוארים שם. בפצע אחר ודאי לא נתלה כדי להתירה, שהרי החשש זונה הוא רק לחומרא ולא לקולא….