ספרים הלכה למעשה אשכנזים וספרדים

שאלה:

שלום וברכה אני הולך ע"פ פסיקה תימנית, ולכן למדתי הרבה אותה, וכן בלימוד עיון אני משתדל להתעמק בסוגיות ע"פ הפסיקה התימנית. אמנם במקרים מסויימים בחיים אני נתקלשואלים אותי מה ההלכה בזה לאשכנזים וספרדים, ואני עונה שאני לא יודע אלא רק ע"פ התימנים… אז הבנתי שאני רוצה לדעת גם מה פוסקים שאר העדות. ומה שאני מחפש ושואל: תוכלו לתת לי המלצה לספרים שמורים הלכה למעשה באופן ברור לאשכנזים וספרדים, אבל פשוטים ולא קשים או עמוקים מדי? כי רוב היום אני לומד עיון, ואין לי זמן רב שאם לא כן מתי אעשה גם אנכי לביתי… מקוה שאני מובן ברוכים תהיו

תשובה:

יש הרבה מאוד ספרים, למשל בהלכות שבת יש ארחות שבת ג' חלקים זה יקיף לך כמעט את כל העולם האשכנזי, בנושאים אחרים באורח חיים תוכל להעזר בפסקי תשובות ועוד אחרים. בנודע לפסיקה ספרדית תוכל להעזר בחזון עובדיה זה מעולה קטונתי מלומר, וכן בספרי אור לציון של הגרב"צ אבא שאול.

בהצלחה