מוזיקה אחרי ל"ג בעומר

שאלה:

שלום וברכה. האם יש כלל ברור עד מתי אסור לשמוע מוזיקה בספירת העומר? אם אפשר מקורות. תודה

תשובה:

שלום וברכה

דעת הגר"ע יוסף ביחוה דעת ח"ו סי' לד שאחרי ל"ג בעומר ובעצם מל"ד בבוקר מותר מוזיקה, הגר"ש וואזנר בקובץ מבית לוי בכמה מקומות בעניני ספירת העומר מחמיר עד חג השבועות, אבל כבר הסברנו פעמים רבות כאן באתר שזו לא מחלוקת! האשכנזים החמירו אחרי ל"ג בעומר בכל עניני השמחה כמו נישואין ומוזיקה, בגלל גזירות תתנ"ו שאירעו בימים אלו, ולא רק בגלל אבלות תלמידי רבי עקיבא, ואצל הספרדים לא היו גזירות אלו, ראה ט"ז סי' תצג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני יודע, בודאי הדין יותר קל שהרי בהרבה קהילות גם מתחתנים בימים אלו. צריך לדעת שאיסור המוזיקה אין לו מקורות מספיק ברורים וקדומים, יותר מדובר על מחולות.