לפני עיור באבטיחים מורכבים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, ידוע לי שלפחות בחלק מהאבטיחים שיש בשנים האחרונות בשוק יש הרכבה על כנה של דלעת, על פי מה שהבנתי בשו"ת באתר 'בית המדרש להלכה בהתישבות' אביטיחים אלה מותרים באכילה, כפי שמותרים לאכילה פירותיהם של אילנות אשר מורכבים באיסור. שאלתי, מדוע אכילת אביטיחים מורכבים כנ"ל לא נחשבת לפני עיור?

תשובה:

איסור לפני עיור לא תתן מכשול הוא כאשר אתה מזמן את מעשה האיסור לעובר העבירה, או שאתה מסייע לו לעשותו, ההנאה מהאיסור לאחר שנעשה אינה בכלל דין זה.

יום נעים.