כתם ורדרד מטמא?

שאלה:

שלום כבוד הרב , אני ברוך השם בהריון חודש שלישי אתמול בניגוב ראיתי הפרשה בהירה נוטה לורדרד . כמובן שנסעתי לבית חולים לבדיקה ואמרו לי שזו לא נפרשה ויסתית וגם בתחתונית מופיע לי מן הפרשה חומה בהירה . היום כבר אין בניגוב . האם זה מטמא ואוסר אותי? בנוסף אשמח ממש לברכה אמרו לי שיש לי שיליית פתח וצריך לעקוב שזה עולה . …. הריון תקין ,בדיקות תקינות והשלייה תסתדר ותעלה כפי שצריך בעזרת השם

תשובה:

שלום וברכה

לנסוע לבית החולים לא היה צריך, זה עושים רק כשיש דימום מסיבי ומשמעותי, כתמים זה דבר מצוי בהריון. הפרשה עם נטייה לאדמומית ורדרד יש להראות לרב שיקבע מה דינה, אם כבר אין לכם את המראה הזה, יש להקל ולסמוך בדיעבד על הסןברים שכתם על נייר נחשב ככל כתם על דבר שאינו מקבל טומאה. הפרשה חומה בהחרה בלי כל נטייה לאדמומית אין בה חשש. כדאי ללכת בימי טהרה עם בגד כהה.

לידה קלה ובבריאות, כרגע הכל תקין ונורמלי.