עובד ומעביד הלנת שכר

שאלה:

גביית הלנת שכר בזמנינו על עיכוב במשכורת כמנהג המדינה האם נחשב רבית מקורות בבקשה

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום עבור הלנת שכר נחשב לריבית. ולכן תשלום זה לא נגבה בבית דין, בשונה לשאר חיובים של זכויות העובד שנגבים בבית דין. היות וחל על חוב זה איסור ריבית, ולא מועיל מנהג להתיר את האיסור.

בהצלחה.

מקורות:

הדברים פשוטים ואינם צריכים למקור מפורש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. קנס כספי על חוב כספי, וכן קנס המתרבה מאיליו יש בו משום ריבית. ריבית שייך גם על חוב ממוני שלא מחמת הלוואה כל ריבית דרך מקח הוא ריבית דרבנן.

  2. הסיבה לאלץ את המעביד לא מתיר איסור ריבית. קנס שמתרבה נחשב לריבית. וכאן לא מדובר בהלוואה אלא באיחור במשכורת, לכן יהיה אסור מדרבנן.