לבישת בגדים בצבע גוף

שאלה:

שלום! רציתי לשאול: 1.האם מותר ללבוש גרביים בצבע גוף? 2.האם מותר ללבוש שמלה שיש בה תחרה(בד שקוף כזה עם חורים) ומתחתיה חולצת בסיס בצבע גוף?

תשובה:

אינני יודע לענות על שאלה כזו, הכל לפי התוצאה, ואני תמיד בגישה שבפרטי כללי הצניעות מתייעצים עם רבנית יראת שמים או מחנכת ותיקה בבית יעקב ולא עם רב, גברים לא עוסקים בענין זה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שאלות בנושאי צניעות בביגוד ניתן להפנות לגאון הרב ישראל גנס שליטא: 02-5371782 (בזמני בית ההוראה) וכן לבית ההוראה שע"י הגאון רבי משה שאול קליין 03-5799454 בין השעות 19-20 וכן לטלפון 08-9762961 בין השעות 15-16.
    כמו כן יש מס' רבניות מוסמכות שעונות בנושאי צניעות הבגדים בטלפונים: 02-3386072 וכן 02-5377028.

  2. בענין הצניעות הקובע הוא כיצד הדברים מתקבלים, אנחנו הרי לא מדברים על הלכות מפורשות כמו המקום שצריך לכסות, אלא הבגד נראה כך או כך וכדומה, זה בעיני לא נושא לגברים אלא לרבניות, דיני נדה מפורשים בפוסקים ואין להם קשר עם צניעות.