חוק מלכותי

שאלה:

שלום כבוד הרבנים רציתי לשאול אתכם אם הכנסת קובעת חוק שחל גם עליהם למשל חוק שכר דירה חינם או חוק שכר דירה סמלי כלומר שהשכר דירה יהיה בחינם או במחיר סמלי למשל 100 200 ש"ח האם חובה לשמוע לחוק כזה(אני מדגיש החוק חל גם על המלכות כלומר על הכנסת)

תשובה:

שלום וברכה,

חוקים לא חלים על עסקי אדם לחברו, אלא חוקים שהינם לטובת המדינה בלבד. יש חוקים שיחולו מצד מנהג, אבל גם בזה אם הצדדים יתנו ביניהם לא יעזור החוק.

בהצלחה.