בת מצוה בספירת העומר

שאלה:

יש הקלה להשתתף בבת מצוה בימי הספירה לנערה מבי"ס לא דתי

תשובה:

שלום רב

אין לערוך מסיבת בת מצוה עם מוזיקה בימים אלו, וגם לא להשתתף במסיבה כזו הנערכת לקרובת משפחה. סעודה משפחתית ללא מוזיקה – מותרת. אם יש צורך לקרב או חשש מריבה ועלבון כשלא משתתפים, ניתן לבוא באופן חלקי ולהתנצל שלא יכולים להשאר כל הערב.

מקורות:

מסיבת בת מצוה הנערכת לבת אינה נחשבת סעודת מצוה, כמבואר בשו”ת אגרות משה או”ח ח”א (סי’ ק”ד) ח”ב (סי’ צ”ז) וח”ד (סי’ ל”ו), ולכן אין לקיימה בימים אלו עם מוזיקה וריקודים, לפי שבודאי אין היא עדיפה על מסיבת בר מצוה הנערכת שלא בזמנה.