אינטרנט שאינו מסונן / משחקי מחשב לילדים

שאלה:

שלום כבוד הרב ושבוע טוב יש לי שאלה אדם שמשתמש באנטרנט שלא מסונן בהנחה שלא יכול לסנן מסיבות מסוימות ומשתמש בו לשאול שאלות בהלכה או ללמוד האם יש בזה מצווה שבאה בעבירה ? והאם מותר לשחק במשחקים או לראות סרטים או לתת לילדים לשחק במחשב או לראות סרטים מצויירים שבפועל שבעיקרון זה תוכן שמתאים לילדים שאין בו תוכן פרובוקטי אבל מאידך לא שמים לב כל כך לכללי צניעות בדמויות כמו שרוולים מעל ידיים וכדומה

תשובה:

אינני יודע אם זה נקרא מצוה הבאה בעבירה, אבל אין לגעת באינטרנט שאינו מסונן, גם לא לצורך לימוד ושאלות בהלכה.

באופן כללי השאיפה היא שהילדים יגדלו באוירה בה המחשב הוא כלי עבודה ולא כלי בילוי! אחרת גם כשיגדלו ירצו להשתמש בו לאינטרנט וסרטים… ילדים משחקים משחקי חברה ומשחקי חשיבה וקוראים ספרים, הם לא צריכים לקבל שום גישה למחשב.

רוב נחת ושמחה.