כשרות אחרי פסח בדיוטי פרי

שאלה:

רצינו לשאול מה לגבי כשרות הדיוטי פרי והאם לאחר מעשה אפשר להתירו, אשמח לקבל תשובה מפורטת עם מקורות

תשובה:

אני מניח שכוונתכם לשאול לגבי חמץ לאחר הפסח בחנויות שהתפרסם שם שלא מכרו חמץ, אינני יודע כיצד ניתן להתיר חמץ של יהודי שעבר עליו הפסח ולא מכרו… לדעתי אין להתיר אפילו בדיעבד אם אכן נקנה בחנות זו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש תמיד את הנסיון לומר שאולי זה הגיע לחנות לאחר החג וזה כבר ספק דרבנן, אבל כיון שמדובר במוצרים בעלי חיי מדף ארוכים זו ממש בעיה.