שילוח הקן במקום שאינו מופקר

שאלה:

יונה שהטילה ביצים על אדן החלון בביתי, וברצוני לקיים שילוח הקן. האם צריך להפקיר את המקום, והאם ההפקר צריך להיות בפני ג אנשים או שמספיק להפקיר ביני לבין עצמי. ואם חייב דווקא בפני ג' אנשים האם אפשר לעשות זאת דרך הטלפון (דהיינו להתקשר אליהם בשיחת וועידה -שישמעו יחד באותו הזמן- ולהודיע להם שאני מפקיר)

תשובה:

שלום וברכה

אין משמעות להפקר לאחר שהיא כבר הטילה את הביצים, אם רוצים שהמצוה תתקיים דוקא מן המופקר, יש להפקיר את המקום בשלב שלפני הטלת הביצים, אבל למעשה הורו פוסקי זמנינו הגר"נ קרליץ ועוד שניתן לקיים את המצוה גם בלי להפקיר את המקום, כיון שלא אמרו חצרו של אדם קונה לו אלא בדברים שזכות היא לו והוא מעוניין בהם, אבל היום אנחנו לא משתמשים בביצי יונה והחצר אינה קונה זאת עבורנו.

שבת שלום ותזכו למצוות.