מה עושים עם חרדות?

שאלה:

שלום כבוד הרב אשמח לקבל תשובה הכי מהירה שאפשר חלמתי שאני בבית יחד עם אחותי רציתי להיכנס לאמבטיה ואני רואה הכל באלגן והפוך ושבור ישר צרחתי על אחותי מה זה אמור להיות ומה היא עשתה היא אמרה שזה לא היא והבנו שיש רוחות רעות בבית כל המשך החלום- כל הזמן ראינו את הרוחות הרעות שמנסות להזיק מה זה אומר? אני מבוהלת ממש

תשובה:

כל החלומות מהסוג הזה הן בעצם התפרצות טבעית של חרדות סמויות שמצויות בתוכנו בתת הכרה במשך היום, אם בגלל חדשות רעות ששמענו או חשיפה חלילה לאינטרנט ולסרטים, זה הורס את הנפש והתוצאה היא התפרצות חרדתית שבחלום היא לא נוראית כל כך הבעיה היא שאצל הרבה אנשים זה מתפתח לקשיי חרדה גם במהלך היום, זו המחלה של העולם המערבי היום. לכן למען שלמות הנפש גם לשמור אותה רגועה וגם נקייה וטהורה, יש להמנע מכל חשיפה לאלימות וסרטים בכלל, יש היום ספרות דתית איכותית ורגועה, להתחזק באמונה בה', וכך מנהלים חיים איכותיים ורגועים.

שבת שלום.