קמח שעבר עליו הפסח

שאלה:

שלום. אודה לכם במענה לשאלות הבאות: 1) מה העניין בקמח שנטחן אחרי הפסח ומה זה מועיל הרי ידוע שהחיטים עןברים לתיתה לפני שטוחנים אותם. 2)האם הרבניםהרבנותבד"צ שמכרו את החמץ לנכרי וחוזרים וקונים ממנו את החמץ במוצאי החג או במוצ"ש כמו השנה,כיצד זה מתבצע בפועל?האם הגוי מגיע אליהם ? ומה קורה אם הגוי מת ? 3)האם יש איסור לפני עיוור גם כלפי גוי בשבע מצוות בני נח? בברכה רבה וכו"ט.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש מאפיות שאכן מפרסמות שהם טוחנים רק מחיטה שלא נרחצה במים, אבל לעצם הענין צריך לדעת שלדעת מומחים רבים קמח אינו חמץ, כיון שהלתיתה היא קצרה מאוד כחמש שניות והחיטה אינה מספיקה להחמיץ, לאחר מכן זה מתייבש לגמרי ונטחן, כך שאין צורך להחמיר כלל בקמח שנטחן לאחר הפסח. לכתחילה לא ישאיר אדם קמח בבית בפסח בלי למכור לגוי, אבל אין להחמיר לאחר פסח כי רחוק לחשוש שהוא חמץ.

בהחלט מבצעים קנייה מהגוי במוצאי פסח, במקרה שהוא ימות יקנו מהיורשים.

יש איסור לפני עיור גם בגוי, ראה מה שכתבתי בזה כאן.