רשת חלבית בתנור בשרי שאינו בן יומו

שאלה:

בצהריים אפינו פיצה בתוך תבנית אלומניום ע"ג רשת. בערב הכנסנו את הרשת בטעות לתנור בשרי שאינו בן יומו ואפינו בזה קוגל פרווה. השאלה: 1. מה דין הקוגל הפרווה ? 2. מה דין הרשת החלבית ? 3. מה דין עם התנור הפרווה ?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הקוגל יש להקל בדיעבד, משום שגם הקוגל וגם הפיצה שניהם דברים יבשים שאין בהם זיעה אלא ריחא בעלמא, ועדיין דין הרשת לענין זיעה היא כאינו בן יומו, לענין ריחא מחמירים רק לכתחילה אבל בדיעבד כשזה נעשה בזה אחר זה אין איסור, ראה רמ"א בסי' קח. אבל את הרשת והתנור יש להכשיר, על ידי נקיון יסודי המתנה 24 שעות והפעלה חצי שעה ריק. על כך שבתנורים שלנו חשש זיעה הוא רק בדבר לח ראה בדי השלחן שם.

בהצלחה