ריבית בצילומי שטרות כסף – משחק ילדים

שאלה:

יש היום בחנויות לקנות שטרות כסף מצולמים למשחק בערכים שונים כל שטר לא משנה איזה ערך מודפס עליו עולה בחנות אותו סכום של כמה פרוטות הילדים בבית הספר משחקים עם השטרות עושים "עסקים" קונים מוכרים וכד' והנה ילד הלווה לחברו שטר בערך של 100 ש"ח למחרת הילד השיב את ההלוואה אבל בחמש שטרות בערך נקוב של 20 ש"ח השאלה היא האם זה לא ריבית שכן בשווי האמיתי זה פי חמש משטר ההלוואה, כמו"כ מה יהיה הדין להפך אם אחד הלווה לחבירו שטר בערך של 100 ש"ח וחבירו החזיר לו שטר בערך של 200 ש"ח, הוא נתן לו דף והוא החזיר לו דף… בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

יתכן ויש להקל בזה, מאחר והילדים מחשיבים את ערך הכסף לפי הרשום על השטר ולא לפי המחיר שקנו ההורים את חבילת השטרות, ונמצא שאין התוספת משום אגר נטר, אלא משום שמדמים שכך הוא הערך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרב ענה לגבי האפשרות הראשונה (שלווה נייר שכתוב עליו 100 והחזיר 5 ניירות שעל כל אחד כתוב 20) שזה מותר.
    עפ"ז יוצא שבאפשרות השניה (שלווה נייר שכתוב עליו 100 והחזיר נייר שכתוב עליו 200) – יהיה אסור, עכ"פ מדין חינוך שלא להרגילם בריבית.
    האם זה מה שהרב התכוון?