ריבית בנתינת מתנה על ידי אדם שלישי

שאלה:

אבא שלי הלווה לאח שלו(הדוד שלי) כסף הדוד שלי עדיין חייב לו. אני בן 27 וחצי וגר אצל ההורים. לדוד הזה הייתה יומולדת וקניתי לו מתנה ספר קודש ונתתי לו, גם אבא שלי ראה שנתתי לו וקצת כעס אפילו. האם עברתי על איסור ריבית בנתינת המתנה, כי אולי גם לי אסור לתת טובות הנאה לדוד? מצד שני- רציתי לזכות אותו,זה ספר של הוכחוות על התורה.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה כאדם שלישי לא שייך אצלך ריבית. רבית שייך בין לווה למלווה, או אדם שלישי שנשלח על ידי הלווה שיתן למלווה. אבל אם נתת מעצמך אין איסור.

בנוסף למלווה מותר לתת ללווה מתנות. האיסור חל על הלווה שלא ייתן מתנות למלווה. ואת בן המלווה וא"כ כלל לא שייך כאן איסור ריבית.

בהצלחה.