סיום מועד אמירת קדיש

שאלה:

שלום רציתי לשאול: אני אומר קדיש על מישהו שנפטר בתאריך א' תמוז לפני כ11 חודשים ובמשך 3 שבועות ממועד הפטירה לא היה מי שיגיד עליו קדיש ,אני ספרדי, ושאלותיי הם: א.מתי אני אמור להפסיק להגיד עליו קדיש לשיטת הספרדים בשנה זו שהיא מעוברת? בא' סיוון? ב.האם בכלל אני אמור להפסיק להגיד עליו קדיש במשך שבוע אחרי 11 חודש או שמא בגלל שלא אמרו עליו קדיש במשך 3 שבועות ממועד הפטירה ממילא אין כאן 12 חודשים מלאים ולכן עליי להמשיך גם בשבוע זה? ג. ממתי מונים 12 חודש לאמירת קדיש, מיום בפטירה או מיום הקבורה? זאת אומרת מתי אני אמור לסיים להגיד עליו קדיש האם בא' סיוון כי יום פטירתו הוא בא' תמוז או 12 חודש ממועד קבורתו (לפי הספרדים)? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש שכתבו, שכיון שהסיבה לכך שאומרים קדיש רק 11 חודש יא משום כיבוד אב, שלא יחזיק את אביו רשע שצריך כפרה של 12 חודש, כאשר אדם אחר אומר קדיש כן יאמר 12 חודש, ראה גשר החיים פרק ל ט-ד, אלא שהביא שם שרבים נוהגים גם באופן זה רק 11 חודש. ה12 חודש תמיד מסתיימים ביום הפטירה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1