מעשר כספים בלי לחשב

שאלה:

שלום כבוד הרב, ראשית תודה רבה על האתר הנפלא שעוזר לנו מאוד, רציתי לברר לגבי מעשר כספים, לצערי ניסיתי לנהל את המעשרות הרבה פעמים ולא הצלחתי לעמוד בזה, ממספר סיבות אנסה לציין אותם, א. אני זו שאמורה לנהל את זה ולא בעלי, הוא לא בנוי כלל לזה. ב. יש לנו הכנסות מכל מיני מקורות שונים ולא קבועים, ולכן אני לא מצליחה לעקוב ולזכור לרשום הכל. ג. כנ"ל בהוצאות (למשל הוצאות על מקורות ההכנסה שאין עליהם מעקב ותיעוד וכו'.) מאידך, אנחנו תומכים מאוד בילדינו הנשואים (שהם ב"ה בני תורה) מבחינה כלכלית (מצרכים, כספים, מתנות גדולות וכדו') וכן תורמים למוסדות צדקה בהו"ק, ולמשפחות נזקקות. שאלתי, מה עלי לעשות? שוב מספר פעמים רב ניסתי ולא הצלחתי להתמיד ולהגיע למשהו. ליבי נוקף אותי בכל פעם שאני חושבת על זה ובמיוחד מידי שנה שקוראים את פרקי אבות "אין מעשרין באומדות.." בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אם את לא מצליחה לדקדק בהכנסות, אז אולי תנסי לבדוק את הוצאות המעשרות: אם הילדים שלכם אכן זקוקים לתמיכה שלכם,נסי לעקוב בערך אחר הוצאות אלו, ולראות אם ביחד עם התרומות הגדולות לפחות הן עודפות על ההכנסה שנראית לך. אם לא, אז את צריכה להתאמץ יותר בכדי לבדוק.