מוקצה שקשור לעגלה בשבת

שאלה:

שלום הרב, 1. לעגלה קשור צעצוע שמשמיע קול מוזיקה במשיכתו. האם יש להסירו לפני שבת מהעגלה על מנת שיהיה מותר להזיז את העגלה בשבת? 2. לעגלה קשור תיק ובו מגבונים. האם יש להוציא את המגבונים מהתיק על מנת שיהיה מותר להזיז בשבת את העגלה? תודה רבה,

תשובה:

במקרה הראשון שהמוקצה מחובר באופן ישיר לעגלה היא אכן עשויה להחשב כבסיס לדדבר האסור ויהיה אסור לטלטלה בשבת, אא"כ יש עליה עוד דברים שווי ערך כמו מזרן שמיכה תיק וכדומה. במקרה השני העגלה בכל מקרה אינה בסיס אלא התיק עצמו ושוב בכפוף לדין הנ"ל. אבל חשוב לדעת, כי מה שמותר לטלטל מוקצה בטלטול מן הצד, ובאופן שאי אפשר לנערו וכו' זה רק בדיעבד, לכתחילה ודאי יש להסיר את המוקצה מהעגלה לפני שבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם במקרה שהמגבנונים נמצאים בתוך התיק או הצעצוע נשארו בעגלה ובהנחה שהמזרונים שנמצאים בעגלה יקרים יותר מפריטי המוקצה בכל זאת יש לנער את הצעצוע או המגבונים כלאחר יד לפני שמזיזים את העגלה?