יודע בעצמו שודאי אמר מוריד הטל

שאלה:

האם כאשר בסוף תפילת עמידה נסתפק לגבי אמירת "מוריד הטל" "ותן ברכה"- ניתן להסתמך על סוג חזקה אישית שיודע שהיה מרוכז במשך התפילה- ולכן חזקה שזכר את השינויים הללו? השאלה לבני אשכנז.

תשובה:

מי שיודע שהתפלל בכוונה וברור לו שאמר כמו שצריך ודאי יכול לסמוך על כך כאשר הוא כבר כמה דקות טובות אחרי. במור וקציעה סי' קיד הגדיר זאת כך, שאם בשעת התפילה היה בדעתו שצריך להזכיר מעין המאורע ואחר כך הוא לא זוכר אם עשה זאת, יש להקל.