קערת פלסטיק – הכשרתה

שאלה:

שלום, הקצפתי במיקסר שמנת מתוקה , ולא שטפתי את הכלי 24 שעות אחרי, לאחר מכן שטפתי את המיקסר עם מים חמים מהברז. לא זכור לי שהשתמשנו בו להשקיע, אבל כן נתחן בו בצל שנחתך בסכין בשרית א.האם יש אפשרות להחזיר את הכלי להיות פרווה? ,באיזה דרך? ב. הכלי הוא מפלסטיק חזק ואני.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית נהגתם לא נכון, אם הכלי הוא פרווה צריך זהירות רבה בכל השימוש בו שלא להכשל!!

לעצם הענין בדיעבד כיון שלא היתה כוונה לייחד אותו לבשר או חלב ובטעות הוא נאסר, וגם לא ודאי היו המים יד סולדת, יש להקל להכשיר על ידי הגעלה ולסמוך על השיטות שהגעלה מועילה גם לכלי פלסטיק. כדאי להכשיר גם את הסכין מחמת הבצל הנ"ל.

מקורות:

בשו”ת אג”מ (יו”ד ח”ב סי’ צב) ושו”ת קנין תורה (ח”ב סי’ צ”ב) ושו”ת להורות נתן (ח”ו סי’ סט) החמירו בזה שלא מועיל לפלסטיק הגעלה שדינו ככלי חרס, לעומת זאת בשו”ת חלקת יעקב ח”ב סי’ קסג האריך באופן עשיית כלי פלסטיק ומסיק שאפשר להכשירן בהגעלה וכ”כ במנחת יצחק ח”ג סי’ סז ובציץ אליעזר ח”ד סי’ ו ובשו”ת שאלי ציון ח”ב סי’ כג שו”ת באר משה ח”ב סי’ נג, ושו”ת אור לציון ח”ג פ”י סי’ יג, וחזון עובדיה (פסח עמ’ קנא), הקילו בזה וע”ע ביסודי ישורון ח”ו עמ’ קע, ובספר סידור פסח כהלכתו (פ”ט הערה 49 בשם הגרי”ש אלישיב).